BA lyd_02

Breakfast Academy: Lydmediets nye guldalder

17.November
Vær med til vores digitale morgenmøde og bliv gjort klogere på, hvordan lydmediet kan bruges til at løfte formidling.
Sted
Jesper Brochmands Gade 10, 2200 København N
Tidspunkt
8.15-10.00

Vi lever i lydmediets nye guldalder. Aldrig før har der været så mange der lytter til fortællinger, lydcollager, bøger mv. Podcast er blevet in og digitalt distribuerede lydfortællinger bliver oftere og oftere en central del af formidlingen, når vi skal på museum.
Deltag hvis du vil lære mere om hvordan lydmediet kan bruges til at løfte formidlingen på nye måder og med nye teknologier. Arrangementet er for dig, der ønsker at skabe levende formidling, som taler til den digitale tidsalders gæster – nu og i fremtiden.

Vi sætter fokus på vejen fra forskning til formidling, fra fakta til drama når vi skal levere video eller audio. Hvad er den rigtige måde at omsætte erindringer til formidling som kan tiltrække publikum?

Vi giver dig indsigt i trends, der får afgørende betydning for, hvad der bliver en succesfuld formidlingsrute eller udstilling i fremtiden, og du vil blive præsenteret for teknologier, der giver helt nye muligheder for at skabe mere levende udstillinger.

Program: 

  • 8:15-8:30: Frisk kaffe og morgenbrød
  • 8:30 - 8:40: Velkommen og præsentation ved Bo Søby, Operate Experience 
  • 8:40 - 9:10: Sofahjørnet - fra forskning til formidling, Helsingør Museerne og Københavns Museum 
  • 9:10 - 9:45: Fremtidens teknologiske muligheder ved professor Mads Christensen, Aalborg Universitet
  • 9:45 - 10:00: Mingle og mulighed for selv at lytte, prøv fx Aalborg Universitets fremtidige lydbobler

 

Eksempler på dramatiseringer af historieforskning 
Vi giver eksempler på dramatiseringer af historieforskning til formidling. Hvor går grænsen når vi gerne vil tilbyde publikum medrivende oplevelser gennem billeder og lyd. Kan vi videreformidle dialogen i Vedbæk 4000 år f.kr. når det første såsæd ankommer til landet? Kan vi dramatisere en anden verdenskrig-kilde til et fængende lydspor på en udstilling i 2020? Kan vi formidle billedhugger Bertel Thorvaldsens brevvekslinger fra 1800-tallet som en dialog i 2020?

Fra forskning til formidling 
Vi interviewer de to VELUX FOND finansierede projekter Lyden af hovedstaden og Stemmer fra værftet (www.stemmerfravaerftet.dk). Post.doc. Anne Brædder fra RUC og museumsinspektør Iben Vyff, Museerne i Helsingør vil dele deres erfaringer med erindringsindsamling når interview med tidligere værftsarbejdere skal omdannes til spændende formidling. Og museumsinspektør Jakob Ingemann Parby, Københavns Museum giver indblik i de udfordringer det kan give når Københavns byrums lyduniverser fra middelalder til modernitet skal på museum (www.lydenafhovedstaden.ku.dk).

 

Fremtidens teknologiske muligheder 
Professor Mads Græsbøll Christensen fra Aalborg Universitet, tager teknologikrystalkuglen med og indvier os i hvordan vi om få år kan danne bobler af lyd, hvor publikum kan opleve forskellige lydspor samtidig, uden at genere hinanden.

Tilmeld dig her

Operate Experience er specialister i oplevelseskommunikation