Landskabet

Interaktiv udstilling forener landskabets fortid og fremtid

Sanselig fortælling om landskabets udvikling engagerer museumsgæster til at deltage i udformningen af fremtidens landskab.

Øhavsmuseet i Faaborg og Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på KU ønskede gennem en udstilling at gøre danskerne klogere på de danske landskabers udvikling fra 1700-tallet til i dag. Udstillingen skulle på samme tid være interessant for fagligt interesserede og vedkommende for almindelige museumsgæster uden forhåndsviden - for børn og forældre, turister og lokale. 

Øhavsvæg

Udfordring

1700-tallets landboreformer har en enorm betydning for, hvordan vores landskab ser ud i dag. Men fortællingen om reformerne kan hurtigt blive langhåret, og datidens situation svær at identificere sig med som dansker i 2018. Samtidig var ønsket at styrke de danske landsbyer i en urbaniseringstid.

Udstillingen skulle både gøre fortiden interessant og engagere borgere i lokalsamfundene til at gøre landsbylivet attraktivt igen i fremtiden. 

Løsning

Fortællingen om landskabets udvikling er forankret i en skulpturel træfigur. Designet er organisk og formidlingen mikser sanselighed med digitale lag. Simple, visuelle elementer er det bærende indhold. Teksterne er for de videnbægærlige.

Øhavsvæg nær

Formidlingens kerne er fem simple, digitale kort over en landsbys udvikling fra 1760 til 2040. Ved hver kort møder gæsterne fire karakterer med forskellige roller i landsbyen. Kort og karakterer bringes til live via et fysisk hjul og berøringspunkter på trævæggen.

Mikset af fysisk og digitalt taler både til gæstenes sanser, men udnytter også teknologiens muligheder for at skabe interaktiv og levende formidling.

Operate Experience er specialister i oplevelseskommunikation