Ledelseskommission

Kommission sætter retning for bedre offentlig ledelse

Regeringens ledelseskommission lancerede forleden 28 anbefalinger til, hvordan vi får bedre ledelse i hele den offentlige sektor. Kommissionen har i langt højere grad end andre kommissioner indgået i dialog med omverdenen.

God offentlig ledelse er afgørende for at sikre Danmark den bedst mulige velfærd. Derfor nedsatte regeringen Ledelseskommissionen tilbage i marts 2017 for at understøtte god ledelse, som led i en større reform af den offentlige sektor. Fokus for kommissionens arbejde har siden været at afdække gruppen af offentlige ledere, vurdere styrker, udfordringer og rammevilkår samt komme med konkrete anbefalinger til indsatser.   

Den 12. juni var kommissionen klar til at lancere sine 28 konkrete anbefalinger til at styrke kvaliteten af offentlig ledelse i fremtiden – såvel i kommuner, regioner og staten. Arrangementet foregik på Panum-Instituttet med over 300 deltagere. Operate har bistået kommissionen med løsning af en række kommunikationsopgaver, der skal sætte kommissionens arbejde og anbefalinger på dagsorden.

Thomas Molin, Sekretariatschef i Ledelseskommissionen, udtaler: ”Det har været vigtigt for kommissionen at være åben og aktivt indgå i dialog med omverdenen. Derfor har fokus for kommunikationen været at brede debatten om offentlig ledelse ud, så interessenter på området mærker en synlig, engageret og retningsgivende kommission”.

Operate har levereret strategisk sparring og rådgivning, der sikrer en ensartet, effektiv og vægtig kommunikation på tværs af kanaler og platforme før, under og efter Ledelseskommissionens afrapportering.  Derudover har Operate produceret en række film på sociale medier og website, der sætter fokus på det personlige ledelsesgrundlag og kommissionens anbefalinger. Operate har ligeledes stået for udvikling og design af kommissionens hjemmeside samt layout og design af rapporter.

Om samarbejdet udtaler Kirstine Rask, direktør i Operate: Det har været afgørende, at kommunikation såvel som design, understøtter kommissionens ambition om at være tilgængelig og i dialog med omverdenen. Det her er ikke en kommission, der har siddet bag et skrivebord og udviklet sine anbefalinger. Derfor har det også være afgørende, at kommissionen er aktivt tilstede på de sociale medier og i dialog med aktørerne på området.  Det er en ny måde at være kommission på – og det tror jeg, at vi kommer til at se mere af fremadrettet”.

Se mere på www.ledelseskom.dk

Ledelseskommission

Ledelseskommissionen afholdte flere arrangementer på Folkemødet og var på den måde med til at åbne op for dialog med både befolkningen og aktørerne. 

Operate Experience er specialister i oplevelseskommunikation